چگونه بچه ها را از موبایل ، تبلت و... دور کنیم؟
زمان مطالعه 5 دقیقه
اگر دائما در سایت ها و شبکه های اجتماعی باشید و یا سریال ها را تماشا کنید، انتظار نداشته باشید که فرزند تان زمان استفاده از لوازم تکنولوژی را درک کند.
چگونه با مدیریت استفاده کودک از تکنولوژی به حفظ سلامت و پیشرفت کودکان خود کمک کنیم؟ به نظر می رسد که امروزه کودکان استفاده از تکنولوژی را از سنین بسیار پایین شروع می کنند. کافی است تنها یک نگاهی به زمین های بازی درمحله ها بیاندازید، به احتمال قوی شاهد کودکانی دوساله یا حتی کوچک تر خواهید بود که در حال بازی با بازی های موجود در گوشی هوشمند یا تماشای فیلم در تبلت هستند. زمانی که صحبت از تکنولوژی به میان می آید، مشاهده می کنیم که علاوه بر این که سن استفاده از تکنولوژی کاهش یافته است، استفاده از آن در هر شرایطی توسط کودکان رایج گشته است.
در دنیای امروز تکنولوژی تنها یک وسیله برای آموزش و سرگرمی نیست. زمانی که والدین در حال تهیه غذا یا سر کار هستند خود هستند، تکنولوژی همچون پرستار کودکی است که کودک شما را به تسخیر خود درآورده است. همین امر باعث می شود مدیریت استفاده از تکنولوژی به یک موضوع مهم در زمینه تربیت کودک تبدیل شود.
فرزندان تان را از تکنولوژی دور کنید
راه ها و قوانینی را برای کل خانواده و بچه ها تشکیل دهید که شامل محدودیت و دور کردن در استفاده از لوازم تکنولوژی می شود.
-در طول کارهای روزانه مانند زمان غذا خوردن، هر گونه لوازم تکنولوژی (تلویزیون، بازی های ویدئویی، آی پد و تلفن همراه) را خاموش کنید.
-الگوی خوبی باشید. اگر دائما در سایت ها و شبکه های اجتماعی باشید و یا سریال ها را تماشا کنید، انتظار نداشته باشید که فرزند تان زمان استفاده از لوازم تکنولوژی را درک کند.
-اجازه ندهید که کودکان ۱۲ ساله یا کوچکتر، از بازی های ویدئویی، تبلت یا تلفن همراه در اتاق در بسته استفاده کنند.
-استفاده از لوازم تکنولوژی را به عنوان جایزه، برای آرام کردن و یا خواباندن فرزند تان در نظر نگیرید (که در نهایت به ضرر خودتان تمام می شود).
می توانید راهنمایی های آکادمی پزشکی اطفال آمریکا را درباره ی زمان استفاده از دستگاه های تکنولوژی برای کودکان در همه ی سنین در سایت شان پیدا کنید و از اینکه چه مقدار زمان کم برای آن توصیه می شود، تعجب کنید!
توانایی ها و علایق فرزند تان را پرورش دهید
آیا فرزند تان در مهارت های حرکتی شدید، خوب است؟ او را به ورزش های جسمی و با فعالیت مرتبط با بازی تشویق کنید.
آیا فرزند تان در موارد حرکتی آرام تر، بهتر است؟ او را به بازی با لگو، مدل ساختمان سازی، یادگیری دوخت و دوز، نقاشی و هنر تشویق کنید.
آیا فرزندتان در تصور کردن و تخیلات خوب است؟ او را به بازی با لباس ها و دوستان خیالی تشویق کنید.
برای فرزند تان بیش از اندازه برنامه ریزی نکنید
برخی از والدین این روز ها به دلیل ترس از این که فرزند شان از بقیه کودکان عقب نماند، از زمانی که آن ها شروع به حرکت و صحبت کردن می کنند، آن ها را در کلاس های ورزشی، رقص و موسیقی سازمان دهی شده ثبت نام می کنند. کلاس های ورزش، رقص و موسیقی سازمان دهی شده برای کودکان بسیار عالی هستند، فقط تعداد چیز هایی را که فرزند تان در آن ها شرکت می کنند را محدود کنید و سطح علاقه و اشتیاق آن ها را آزمایش کنید.
بسیاری از کودکان بعد از مدرسه به کلاس فوتبال، کلاس موسیقی می روند، تکالیف شان را انجام می دهند و بعد به رختخواب برای خواب می روند و هیچ زمانی برای بازی و استراحت و کودک بودن، باقی نمی ماند. مرتبا از فرزند تان بپرسید که از کلاس ها و ورزش اش لذت می برد یا نه و اگر تنها برای رضایت شما در کلاس ها شرکت می کند، وقت آن است که در این کار تجدید نظر کنید.
در بازی کودک تان دخالت نکنید و او را کنترل نکنید
همیشه اجازه دهید فرزند تان بازی را کنترل کند. سعی نکنید که در بازی دستور دهید و بازی کودک را تغییر دهید. حتی اگر شما به عنوان یک بزرگسال بازی را متفاوت ببینید، هیچ راه اشتباهی در بازی کردن نیست. از فرزند تان بپرسید که “من هم می توانم بازی کنم؟”، اگر گفت “نه”، به خواسته اش احترام بگذارید، اما اگر گفت “بله”، با اشتیاق مشغول شوید و سعی نکنید که رئیسِ بازی شان باشید.
سعی کنید به خاطر بسپارید که این همانند دوباره کودک بودن است
تا به حال گفته ی جرج برنارد شاو را شنیده اید که می گوید:” چون بزرگ شده ایم از بازی کردن دست بر نمی داریم، چون از بازی کردن دست بر می داریم بزرگ شده ایم.”؟ این اساسا درست است. بایستید و برای ۱۵ دقیقه به کودک نوپایی در پارک، زمین بازی یا استخر نگاه کنید.
شادی فراوان و مهار نشدنی آنان در کشف چیزهای جدید و درگیر شدن با جهان شان را ببینید. بازی کردن همیشه باید خود به خودی، سرگرم کننده و چیزی باشد که ما می خواهیم انجام دهیم!
منبع :
دیدگاه خود را بنویسید