چگونه خانواده‌ی خود را عاشق کتاب خواندن کنیم؟

چگونه خانواده‌ی خود را عاشق کتاب خواندن کنیم؟

 

در 4 دقیقه بخوانید

ایجاد عادت‌های خوب در خانواده، نیاز به آموزش دارد. کتابخوانی یکی از این عادت‌‌های خوبی است که علاوه بر لذت بردن از خواندن، می‌تواند اعضای خانواده‌ را به هم نزدیک کند. برای یافتن راه‌های تشویق فرزندان‌ به مطالعه، اول باید در مورد فایده‌ی کتاب با آن‌ها صحبت کنیم. لازم است به فرزندان‌مان نشان دهیم کتاب و کتابخوانی می‌تواند حتی از بازی‌های ویدیویی سرگرم کننده‌تر باشد. 

خواندن را بخشی از زندگی کنید

بخوانید تا بخوابید

سعی کنید قبل از خواب کتاب بخوانید. این یک راه خوب برای پایان دادن به روز است و راهی موثر برای آرامش قبل از خواب. اگر به این کار ‌عادت کنید برای شما و خانواده‌ی‌تان لذت‌بخش خواهد بود.

بخوانید تا آرام شوید

برنامه‌ی روزانه‌ی منظمی برای کتاب خواندن تهیه کنید. هر روز یک ربع، نیم ساعت یا یک ساعت را به خواندن گروهی اختصاص دهید. تکرار و یکنواختی روزها، ارتباط افراد خانواده را سرد می‌کند. کتاب خواندن یکی از راه‌هایی است که می‌تواند ما را از این روزمرگی نجات ‌دهد و روابط‌مان را صمیمی‌تر کند.

در سفرها کتاب بخوانید

چه در هواپیما باشید، چه در قطار باشید، چه در اتوبوس در جاده باشید و چه در زمستانی سرد روی کاناپه‌های گرم و نرم درزا کشیده باشید، ‌جادوی کتاب‌ها شما را به سرزمین دیگری می‌برد. سفرها جان می‌دهند برای خواندن یک داستان یا روایت کوتاه و زیبا.


کتاب‌ها ما را به سفر می‌برند

همه‌جا همراهتان کتاب داشته باشید

علاوه بر اسباب‌بازی‌های سرگرم کننده، چند کتابِ جدید و هیجان‌انگیز در کیفِ بچه‌ها بگذارید. اگر حمل کتاب‌ها سخت و سنگین است می‌توانید از کتاب‌های الکترونیکی و کتاب‌های صوتی کمک بگیرید. 

محلی برای کتاب خواندن تعیین کنید

گوشه‌ای از خانه با تعدادی بالش و وسایل راحتی همراه با چند کتاب برای فرزندتان تدارک ببینید. کودکان عاشق چنین مکان‌هایی در خانه هستند. در این مکان با او به کتاب‌خوانی مشغول شوید.

 با کمک هم آن‌جا را به محلی تبدیل کنید که صرفاً برای مطالعه و کتابخوانی استفاده می‌شود. این‌گونه مکان‌ها به شما کمک می‌کنند تا کتابی را که در حال خواندن هستید بهتر درک کنید.

برای کتاب خوان کردن کودکان، خرید کتاب کودک کافی نیست

از زمان تولد، بچه‌ها را کتاب‌خوان کنید

کودکان‌تان را از زمان تولد با کتاب آشنا کنید. شاید فکر کنید که نوزاد در این سن از کتاب‌ها چیزی نمی‌فهمد اما تحقیقات نشان داده که این تصور درست نیست. 

از کتابخانه‌ها بازدید کنید

خانواده‌ی خود را به بازدید از کتابخانه‌ها ببرید. کتابخانه‌ها جایی برای اکتشاف‌های بی‌پایان هستند و می‌توانید بی‌نهایت انتخاب هیجان‌انگیز داشته باشید! بیشترِ کتابخانه‌ها قفسه‌هایی مخصوص کودکان دارند. وقتی همراه عزیزانتان در کتابخانه به سر می‌برید، بهترین زمان برای آموزش نحوه‌ی رفتار با کتاب‌هاست. کمک کنید یاد بگیرند خودشان کتاب موردعلاقه‌شان را پیدا کنند. گاهی تشویق کردن بچه‏‌ها به تهیه‌ی گزارشی از کتابخانه‌ی محله یا… می‏‌تواند اقدامی مفید برای مأنوس شدن با کتابخانه باشد.

کتاب هدیه دهید

برای تولدها، مناسبت‌ها و عیدی‌ها، کتاب هدیه بدهید. به راحتی می‌توانید برای هر رده‌ی سنی کتاب مناسب خودش را بخرید. برای پیدا کردن کتاب مناسب می‌توانید .

شنیدن کتاب صوتی

آیا گوش دادن به کتاب صوتی تقلب است؟

کتاب‌های صوتی را امتحان کنید

در عصری که همه‌چیز به‌سرعت در حال حرکت است، وقتی به‌جای آن‌که منتظر رسیدن نامه باشید، می‌توانید پیام‌تان را در چند ثانیه به دوستان‌تان انتقال دهید، زمانی که همه‌چیز دست در دست هم داده است تا سریع‌تر تردد کنید، سریع‌تر برسید، سریع‌تر بخورید، سریع‌تر بخوابید و سریع‌تر بیدار شوید، شاید فرصت چندانی برای کتاب‌خواندن گروهی پدید نیاید. کتاب‌های صوتی می‌توانند انتخاب‌های خوبی باشند. می‌توانید در هنگام رانندگی، یا انجام فعالیت‌های روزانه کتاب گوش دهید. می‌توانید کتاب‌ها را با دستگاه صوتی در محیط خانه پخش کنید. بسیاری از کاربران کتاب‌های صوتی، معترف‌اند که گویندگان آن‌ها، جان تازه‌ای به کتاب می‌بخشند. درواقع می‌گویند که لحن و گویش گوینده، در جذابیت داستان بسیار تأثیرگذار است.



اول کتاب بخوانید، بعد فیلم ببینید

کتابی را انتخاب کنید که از روی آن فیلم ساخته شده باشد. بعد از خواندن کتاب، خانوادگی به تماشای اقتباس فیلم از روی کتاب بنشینید. برای یادگیری بیشتر می‌توانید بعد از خاتمه فیلم و روشن کردن لامپ‌های اتاق، درباره‌ی تفاوت‌های میان کتاب و فیلم صحبت کنید.

باشگاه کتابخوانی برپا کنید

برای باشگاه کتابخوانی دو نفر هم کافی است. از فرزندتان بخواهید دوستانش را دعوت کند یا فقط خودتان و او کار را آغاز کنید. وقت و محلی برای کتابخوانی تعیین کنید. برای به جریان انداختن بحث، تعدادی سوال آماده کنید. مثلا از فرزندتان یا دوستانش بپرسید کدام قسمت داستان از همه بهتر بود؟ کدام قسمت را دوست داشتید؟ برای مشکل شخصیت داستان چه راه‌حلی پیشنهاد می‌دهید؟ از آن‌ها سوالاتی بپرسید تا قوه خلاقیت‌شان برانگیخته شود.

آیا موفق شدید خانواده را عاشق کتاب کنید؟!

نگاهی به اعضای خانواده‌ و قفسه‌ی کتاب‌هایتان بیندازید. آیا مادر شما به همان میزان که شما از خواندن فلسفه لذت می‌برید، لذت می‌برد؟ آیا پدرتان هم به اندازه‌ی شما رمان دوست دارد؟ آیا همسرتان تمایلی برای فهمیدن مسایل روان‌شناسی نشان می‌دهد؟ پس باید چه‌کار کنید؟ شما به‌عنوان یکی از اعضای خانواده، از علایق دیگران خبر دارید. دست به‌کار شوید و برای هریک، کتابی مطابق میل‌شان تهیه کنید. یک داستان عاشقانه برای مادرتان، یک کتاب درباره‌‌ی علم و سیاست برای پدرتان، کتابی درباره‌ی تاریخ فوتبال برای همسرتان و داستانی ساده و جذاب برای فرزندتان می‌توانند گزینه‌های خوبی باشند.

شما چه راه‌هایی برای اینکه خانواده را با کتاب آشنا کنید پیشنهاد میدهید.


منبع  :         https://taaghche.com/