خواندن این مطلب 4 دقیقه زمان میبرد

ارتباطات بخش مهمی از روابط سالم است، واضح است که زن و مرد هر دو با هم در کارهای خانه و تربیت کودکان سهیم باشند. مردم همچنان معتقدند که وقتی مادران شاغل می شوند، به نوعی به کودکانشان آسیب می رسانند. خوشبختانه یافته های جدید دانشمندان نشان می دهد که اشتغال مادران بر سلامت کودکان در بزرگسالی تأثیر نمی گذارد. این مقاله به خانم های شاغل راهنمایی می دهد و می آموزد که چطور فرزند خود را به درستی پرورش دهیم؟

زنان شاغل و مراقبت از فرزندان

زنان شاغل معمولا نمی‌توانند بخوبی از بچه‌های خود مراقبت کنند. چالش‌های کاری همواره باعث غفلت زنان از وظایف مادری می‌شود. زنان باید یاد بگیرند بین کار و فرزندان خود تعادل ایجاد کنند تا توانایی رسیدگی به هردو را داشته باشند. در اینجا راه ‌هایی برای رسیدگی مناسب به بچه‌ها برای زنان شاغل را معرفی می‌کنیم.

زمانی که با کودک می‌گذرانید را مدیریت کنید

هنگامی که کودک خواب است آشپزی کنید، یا اگر می‌خواهید کاری انجام دهید؛ یک فعالیت برای کودک مشخص کنید و سپس کار خود را انجام دهید. صبحانه را به موقع آماده کنید و وسایل مورد نیاز خود برای رفتن به سر کار و وسایل مورد نیاز کودک در مدرسه را شب قبل آماده کنید.

از همسرتان بخواهید به شما کمک کند

بزرگ کردن کودک بدون کمک همسر می‌تواند کار دشواری باشد و همسر شما می‌تواند نقشی اساسی در تربیت کودک شما داشته باشد.

  • از او بخواهید تا در شستن ظرف‌ها به شما کمک کند یا هنگامیکه بیرون هستید از کودک نگه‌داری کند.
  • از همسرتان بخواهید تا کودک را به مدرسه ببرد یا از مدرسه به منزل برگرداند.
  • مشارکت همسرتان در مراقبت از کودک می‌تواند باعث تقویت رابطه زناشویی شود.
  • از او بخواهید تا در غذادادن به کودک شما را یاری کند.

مدیریت زمان

  • محدودیت‌های زمانی برای خود مشخص کنید و از انجام فعالیت‌های وقت‌گیری مثل چک‌کردن ایمیل و یا تماشای تلویزیون پرهیز کنید
  • زمان بیشتری را با همسرتان بگذرانید و با کمک او از کودک خود مراقبت کنید
  • غذاهایی را بپزید که زیاد وقت‌گیر نباشند

از خود مراقبت کنید و یک زمان استراحت به خود بدهید

  • برای مراقبت از کودک، باید از نظر بدنی و ذهنی آمادگی داشته باشید. همواره یک زمانی را به خودتان اختصاص دهید و در این زمان کاری که از آن لذت می‌برید را انجام دهید.
  • می‌توانید روزانه ۱۵ دقیقه به ورزش کردن اختصاص دهید.
  • می‌توانید با دوستان یا خانواده‌تان بیرون بروید و خوش بگذرانید.
  • دوش گرفتن قبل از خواب به آرامش شما کمک می‌کند.
  • روزانه ۷ تا ۸ ساعت بخوابید.

مدیریت زمان تمیزکردن خانه

تمیزکردن؛ یکی از مهمترین بخش‌های وظایف خانگی است. به جای اینکه یک روز در هفته را برای تمیز کردن اختصاص دهید؛ هر روز و مدت زمان اندکی را به تمیزکردن اختصاص دهید. هنگامیکه کودکتان را حمام می‌دهید؛ حمام را تمیز کنید.

برنامه‌های خانوادگی مشخصی را طرح‌ریزی کنید

برای تقویت روابط خانوادگی فعالیت‌های مشخصی را مخصوصا در آخر هفته‌ها طرح‌ریزی کنید. به گردش بروید، سینما بروید و یا برای شام به رستوران بروید.

در آخر هفته از کارکردن پرهیز کنید، و روی فعالیت‌هایی تمرکز کنید که باعث شادی کودک شما می‌شود. وقت گذراندن با خانواده علاوه بر تقویت روابط خانوادگی به افزایش انرژی شما نیز کمک می‌کند.

خریدهای خود را بصورت آنلاین انجام دهید

برای صرفه‌جویی در وقت می‌توانید برخی خریدهای خود را بصورت آنلاین انجام دهید و این زمان را به مراقبت از کودک خود اختصاص دهید.

صبح زود ورزش کنید

مادران شاغل می‌توانند برای سلامت و تناسب اندام خود زمانیکه دیگران خواب هستند ورزش کنند. می‌توانید ساعت ۵ صبح از خواب بیدار شوید و به ورزش کردن بپردازید. بعد از ورزش می‌توانید صبحانه را آماده کنید و بقیه اعضای خانواده را بیدار کنید. این کار باعث صرفه جویی در زمان می‌شود.

از وعده شام برای ناهار روز بعد استفاده کنید

سه یا چهار بار غذا پختن در طول روز برای مادر شاغل می‌تواند کار دشواری باشد. شما باید برای ناهار کودک خود در مدرسه و همچنین ناهار شوهر خود در محل کار غذا تهیه کنید. برای این کار می‌توانید از غذای شام استفاده کنید. این کار باعث صرفه جویی در زمان می‌شود و دورریزی غذا را به حداقل می‌رساند.

از انجام چند کار بصورت همزمان پرهیز کنید

اولویت تمامی مادران مراقبت و تربیت فرزندشان است. انجام دادن چند کار بصورت همزمان بسیار استرس‌زا و خسته‌کننده است. زمان بسیار زیادی از شما صرف می‌شود. هنگامیکه کاری انجام می‌دهید، فقط روی همان کار تمرکز کنید و فکرتان را به کارهای دیگر معطوف نکنید. یک لیست از اولویت‌های خود ایجاد کنید و مطابق این لیست کارهایی که برای شما از اهمیت بیشتری برخوردار هستند را ابتدا انجام دهید و سپس به کارهای دیگر رسیدگی کنید.


احساس گناه نکنید

گاهی اوقات زنان شاغل از اینکه وقت خود را به کارکردن اختصاص داده‌اند و از کودک خود دور هستند احساس گناه می‌کنند. بجای این احساس گناه در نظر بگیرید که شغل شما چقدر به خانواده کمک می‌کند. اگر از لحاظ مالی تامین باشید می‌توانید شرایط آموزشی مناسبی برای کودک خود فراهم کنید.